Spletne Aplikacije za Podjetja 🌍 Predstavitev nekaj odprtokodnih spletnih aplikacij za podjetniško dejavnost

Poslovna uporaba – Najboljše spletne aplikacije za podjetniško dejavnost – eCommerce / eShop


20 najboljših odprtokodnih in brezplačnih platform za e-trgovino za leto 2022

Če iščete poceni ali brezplačno odprtokodno platformo za e-trgovino, ste prišli na pravo mesto.

No, tehnično bi lahko izbrali skoraj vsak okvir za e-trgovino, saj je večina od njih precej poceni.

Vendar pa je odprtokodni model prinesel vse vrste pohval ljudi, ki ga uporabljajo, še posebej glede na to, da so ti sistemi spletnih trgovin popolnoma brezplačni, jih upravljajo in razvijajo številni ljudje po vsem svetu, običajno pa lahko najdete veliko dokumentacijo in objave v blogih, ki vas vodijo na vaši poti.

Pri raziskovanju in izbiri katerega koli od teh okvirov e-trgovine je pomembno, da se odločite za vrsto razvojne izkušnje, ki jo iščete.

Tukaj je nekaj vprašanj, ki si jih morate zastaviti:

Vas zanima samostojno gostovanje?

Ali pa bi raje plačali majhno pristojbino na mesec, da bi gostovanje in vse funkcije e-trgovine zavite v en lep paket?

Ena od glavnih odločitev je, ali želite eno od odprtokodnih (brezplačnih) platform za e-trgovino ali uporabniku bolj prijazno, ki vključuje mesečno naročnino.

Na primer, lahko se odločite za plačilo samo 9 USD na mesec za platformo za e-trgovino, kot je Shopify (z načrtom Shopify Lite), ki ima vključeno vse, kot so gostovanje, graditelj spletnih mest, vtičniki, marketinška orodja in možnosti zalog.

Osebno bi se vedno za možnost, kot je Shopify, namesto odprtokodnega sistema odločil , vendar obstaja nekaj razlogov, da razmislimo o slednjem:

 • Odprtokodni okviri za e-trgovino so brezplačni.
 • Pogosto imate bolj ustvarjalni nadzor nad oblikovanjem in delovanjem trgovine.
 • Odprtokodne rešitve so pogosto polne več edinstvenih funkcij, ker se nenehno razvijajo.
 • Nadzirate lahko stvari, kot so gostovanje , vtičniki in teme, ki bi prišle v vašo trgovino.
 • Odprtokodne sisteme gradi skupnost. So neverjetno prijazni razvijalcem in na voljo je velika podpora s strani drugih razvijalcev.

Kot vedno ima odprtokodno več pomanjkljivosti:

 • Odprtokodne platforme za e-trgovino običajno zahtevajo več znanja o razvoju ali kodiranju (vendar lahko vedno najamete razvijalca).
 • Morate pogledati naokoli, da sami najdete strežnik za gostovanje.
 • Vse operacije, povezane s spletnim mestom, kot so vzdrževanje, varnost in optimizacija hitrosti, morate opraviti vi.
 • Oblikovalci spletnih mest so običajno manj prijazni do uporabnika v primerjavi s tistimi v večjih okvirih za e-trgovino, kot je Shopify.
 • Ne dobiš namenske podpore. Torej, če ste nekdo, ki mora poklicati predstavnika za podporo ali poslati e-pošto, odprtokodna možnost morda ni za vas.
Tukaj je video različica vadnice za vas, če želite slišati moj glas 🙂

Video vadnica za odprtokodne in brezplačne platforme za e-trgovino

YouTube video

Nekaj najboljših brezplačnih platform za e-trgovino v letu 2021-2022

Povsem na vas je, da se odločite, katera vrsta platforme je prava za vas, za zdaj pa se pogovorimo o najboljših brezplačnih in odprtokodnih platformah za e-trgovino na trgu.

1. Square Online – najboljša na splošno brezplačna platforma za e-trgovino

square online - odprtokodne in brezplačne platforme za e-trgovino

Če se niste posebej radi pridružili premium načrtu Wix, boste morda želeli preizkusiti Square Online .

Zdaj, že dolgo časa je Square v osnovi obstajal kot vsestranska plačilna rešitev. Dokler se ni končno odločila razširiti svoja krila z vzpostavitvijo večplastnega poslovnega ekosistema. Lahko preberete naš celoten pregled Square Online .

Zaenkrat se je kar nekaj ljudi zavedalo, da Square vedno bolj olajša trgovcem, ki se ukvarjajo s fizičnimi podjetji, restavracijami, kavarnami in tako naprej. Čeprav je to dokaj natančno, se je izkazalo, da je Square zdaj veliko več kot to.

V bistvu platforma ponuja nešteto obsežnih funkcij in integracij, ki ne podpirajo le osnovnih podjetij, temveč tudi spletna mesta za e-trgovino.

In ne, tukaj ne govorimo samo o digitalnih plačilih. Namesto tega celoten okvir e-trgovine. Square ponuja orodja za skoraj vse kritične funkcije spletne trgovine – od upravljanja zalog in prodaje do trženja in koordinacije ekipe.

Če upoštevamo vse stvari, je najbolj izjemna lastnost tukaj možnost brezplačne vzpostavitve popolnoma delujočega spletnega mesta za e-trgovino .

Za izgradnjo spletne trgovine vam ni treba plačati ničesar. Niti za gostovanje. Pravzaprav lahko nadaljujete brez najmanjšega znanja o kodiranju.

Ustvarjanje brezplačnih spletnih mest za e-trgovino s Square je tako enostavno kot 1-2-3. Ko izberete idealno temo iz nabora vnaprej oblikovanih prilagodljivih možnosti, naredite nekaj popravkov in voila!

Na koncu boste dosegli popolno izkušnjo spletne trgovine. V primeru, da so privzete funkcije neustrezne, lahko izkoristite Squarea integracije , da povežete svoje brezplačno spletno mesto za e-trgovino z aplikacijami tretjih oseb za rezervacije in razporejanje, upravljanje zaposlenih in zalog, računovodstvo in še veliko več.

Ampak to še ni vse. Če imate v rokavu nekaj trikov s kodiranjem, lahko razmislite o izkoriščanju API-ja Square Connect za izgradnjo lastnih specializiranih integracij. V nasprotnem primeru je možno tudi povezati brezplačna spletna mesta za e-trgovino z ustreznimi neodvisnimi spletnimi mesti. Samo ta funkcija je še posebej priročna za poenostavljeno prodajo v več trgovinah in upravljanje izdelkov.

Kljub temu lahko ugibam, kaj se morda sprašujete na tej točki. Kako za vraga Square ustvarja prihodke od tega?

No, zanimivo je, da na tej platformi ni mesečnih načrtov za spletno e-trgovino. Niti enega. Namesto tega v bistvu zaračuna fiksno obrestno mero 2,9 % plus 30 ¢ za vsako spletno transakcijo. Zato so spletna mesta za e-trgovino resnično brezplačna za stalno.

Prednosti in slabosti Square Online

Prednosti Square Online

 • Postavitev celotnega spletnega mesta za e-trgovino je dokaj enostavna . Preprosto prenesite aplikacijo spletne trgovine, jo namestite v svoj računalnik in nato zaženite uporabniku prijazen urejevalnik povleci in spusti, da brezplačno oblikujete edinstveno spletno mesto.
 • Medtem ko je gradnja spletnih mest za e-trgovino dejansko brezplačna, je kasnejši okvir cen precej preprost in ugoden . boste v bistvu plačali 2,9 % plus 30 ¢ Ko začnete prodajati, , kar je res razumno v primerjavi s standardnimi transakcijskimi provizijami na drugih platformah.
 • Square si deli izjemno raznolik ekosistem z integracijami aplikacij tretjih oseb . To lahko izkoristite za nastavitev dodatnih funkcij spletnega mesta za e-trgovino. Ali drugače uporabite API Square Connect za svoje edinstvene integracije.
 • Če imate dostojno spremljanje v družabnih medijih, lahko razmislite o razširitvi spletnega mesta za e-trgovino za prodajo izdelkov na Pinterestu, Facebooku in Twitterju. Posledično bo celoten inventar v realnem času sinhroniziran po vseh prodajnih kanalih za poenostavljeno upravljanje.
 • Square je celovita prodajna platforma, ki omogoča spletno in nespletno prodajo.

Slabosti Square Online

 • Čeprav izključitev celovitega zavarovanja že od samega začetka zelo olajša ustvarjanje spletnih mest za e-trgovino, se izkaže, da obstaja opozorilo. Square Online je očitno razvpit po tem, da pogosto hrani sredstva za transakcije, ki se jim zdi sumljive. Platforma to še naprej počne, da bi se zaščitila pred morebitnimi spletnimi goljufijami.
 • Square je idealen le, ko gre za osnovna spletna mesta za e-trgovino . Zaradi preproste narave njegovih funkcionalnosti boste morda težko ustvarili ali zagnali zapleteno spletno trgovino. To lahko storite samo na namenski platformi za e-trgovino, kot je WooCommerce.
 • Square nima povsem zanesljivega sistema za podporo strankam. Čeprav ponuja podporo prek telefona, družbenih medijev in e-pošte, večinoma raje uporablja zadnja dva. Poleg tega platforma še ni vzpostavila podpore za klepet v živo.

2. Ecwid

brezplačno spletno mesto za e-trgovino Ecwid

Ecwid v bistvu pomeni »pripomočki za e-trgovino«. In tako kot že ime pove, to ni posebna platforma za e-trgovino. Oglejte si podroben pregled Ecwida .

Namesto tega je nakupovalni voziček, ki ga lahko integrirate s katerim koli spletnim mestom in ga spremenite v popolno spletno trgovino. Vendar, kot ste morda že uganili, potrebujete nekaj vrstic kode, da to dosežete.

Medtem ko Ecwid ponuja tri plačljive pakete, ponuja tudi brezplačno možnost, ki za razliko od Jimda ponuja dostojne zmožnosti e-trgovine. Poleg neomejene pasovne širine dobite mobilno odzivno zasnovo, dve kategoriji izdelkov in podporo za 10 artiklov.

Na žalost ne boste mogli prodajati digitalnih izdelkov na tej ravni. Poleg tega bodo funkcije vaše spletne trgovine omejene na enostransko spletno mesto za e-trgovino. Edini način, da se izognete temu, je seveda naročanje na enega od premium načrtov, ki se začnejo pri 15 $ na mesec.

Prednosti in slabosti Ecwida

Prednosti Ecwida

 • Ecwid lahko uporabite za preoblikovanje katerega koli spletnega mesta v spletno mesto za e-trgovino.
 • Njegove osnovne funkcije spletne trgovine so idealne za novoustanovljena podjetja in mala podjetja.
 • Celoten nakupovalni voziček je samodejno optimiziran za mobilne naprave.
 • Ecwid lahko izkoristite za sočasno prodajo na več spletnih mestih.
 • Ecwid ne zaračunava nobenih transakcijskih provizij.

Slabosti Ecwida

 • Ecwid ne ponuja naprednih funkcij e-trgovine. Zato ga seveda ne morete uporabiti v veliki dinamični spletni trgovini.
 • Vdelava Ecwida v obstoječe spletno mesto zahteva nekaj veščin kodiranja.

3. WooCommerce (na WordPressu) – najboljša odprtokodna platforma za e-trgovino

odprtokodna platforma za e-trgovino - WooCommerce

WooCommerce ( preberite naš pregled tukaj ) je vtičnik WordPress, zato boste morali namestiti WordPress (odprto kodo) na gostitelja, nato pa na svoje spletno mesto namestiti vtičnik WooCommerce.

Preprosto samo:

 1. Prijavite se na svoje spletno mesto WordPress.
 2. Pojdite na: Vtičniki > Dodaj novo .
 3. Iskanje  za “WooCommerce” .
 4. Izberite Namesti zdaj.
 5. Izberite Aktiviraj zdaj in pripravljeni ste na čarovnika WooCommerce!

odprtokodno e-trgovino - vtičnik woocommerce

Vsako spletno mesto WordPress samodejno spremeni v popolnoma funkcionalno spletno trgovino z upravljanjem zalog, kuponi in stranmi z izdelki.

Prednosti in slabosti WooCommerce

Prednosti WooCommercea:

 • Vtičnik je brezplačen za prenos in namestitev. Številne trgovine ne potrebujejo nič drugega kot vtičnik.
 • Povezuje se z vsemi glavnimi plačilnimi prehodi. Privzeto imate PayPal in Stripe, ki sta dva najbolj priznana prehoda na trgu. Poleg tega lahko sprejemate plačila prek Amazon Pay in PayFast

odprtokodno e-trgovino - plačila na woocommerce

 • S temo WooCommerce vam skorajda ni treba delati, razen dodajanja vsebine. Temo lahko dobite v uradni trgovini WooCommerce , poleg tega pa lahko uporabite spletno mesto tretje osebe, kot je Themeforest, ki ima največje skladišče tem WooCommerce na trgu.

odprtokodno e-trgovino – razširitev prodajalne WooCommerce

 • Ponudite lahko kupone in popuste, skupaj z dodajanjem več drugih funkcij s pomočjo knjižnice razširitev.
 • WooCommerce je zelo priljubljena platforma, kar pomeni, da je na voljo fantastična podpora. Omeniti velja, da se morate vedno prepričati, da imate najnovejšo različico vtičnika, preden zaprosite za pomoč

odprtokodno e-trgovino - posodobitve o woocommerce

V centru za pomoč WooCommerce je na voljo 5 možnosti, ki vam lahko zagotovijo odgovor, ki ga iščete.

 • WooCommerce 101 – lahko si ogledate video material, ki vam daje razlago v zvezi s stranjo, ki jo gledate.
 • Pomoč in podpora – tukaj lahko najdete povezave do dokumentacije, foruma WordPress.org in službe za pomoč uporabnikom WooCommerce, kjer lahko oddate vstopnico.
 • Ste našli napako? – če opazite napako, jo lahko pošljete skupini WordPress. Morali boste podrobno razložiti, kaj ste našli, in zagotoviti posnetke zaslona
 • Izobraževanje – WooCommerce ima številne partnerje, ki strankam nudijo tečaje in usposabljanje
 • Čarovnik za nastavitev – ta čarovnik vas vrne na začetek in vas popelje skozi postopek nastavitve strani WooCommerce, pošiljanja, davkov in plačil.

Slabosti WooCommercea:

 • Obstaja veliko dodatnih stroškov, kot so tema WooCommerce, dodatne razširitve, gostovanje in ime domene. Lahko se označi kot brezplačna, vendar pa vas tema lahko povrne več kot 100 $, domena bo 30 $, gostovanje pa je lahko od 4 $ na mesec do 5000 $ za spletna mesta podjetij.

odprtokodno e-trgovino - tema woocommerce

 • WooCommerce ima več gibljivih delov. Na prvi pogled zahteva gostovanje + WordPress + vtičnik WooCommerce. Začetniki se tega lahko ustrašijo, zlasti pri nalogah, kot so SEO, varnost, gostovanje in predpomnjenje. Če šele začenjate, obstaja velika krivulja učenja, zato se novi začetniki odločijo za nekaj, kot je Shopify
 • Potrebovali boste nekaj tehničnega znanja in veščin razvijalca, da bo WooCommerce stroškovno učinkovit. Če ne, boste morali oddati zunanje izvajalce WooCommerceovemu izboru ‘WooExperts’, ki ponujajo cene na uro in cene projektov, ki so lahko drage

odprtokodno e-trgovino – woo strokovnjaki


4. CS-Cart Multi-Vendor

cs-cart odprtokodna platforma za e-trgovino

No, če še niste prebrali našega pregleda CS-Cart , je tukaj bistvo tega – CS-Cart je priznano rusko podjetje za programsko opremo, ki od leta 2005 služi trgovcem e-trgovine.

Zdaj sem namenoma izpustil del »Multi-Vendor«, ker podjetje distribuira dve različni aplikaciji za e-trgovino CS-Cart.

Za začetek je tu “ CS-Cart platforma ”, ki je v bistvu programska oprema za nakupovalni voziček z bistvenimi funkcijami za vzpostavitev in delovanje tipične spletne trgovine.

Drugič, imamo platformo CS-Cart Multi-Vendor, ki je tudi programska oprema za e-trgovino, vendar nekoliko drugačna v primerjavi s svojim bratom CS-Cart.

Vidite, CS-Cart Multi-Vendor ni za spletne trgovce, ki želijo vzpostaviti e-trgovine. Namesto tega cilja na velike igralce (večinoma podjetja), ki bi radi zgradili trge. Govorim o ustvarjanju spletnih mest, kot sta eBay ali Etsy, ki običajno gostijo številne trgovce pod eno streho.

Skratka, CS-Cart Multi-Vendor vam lahko pomaga zgraditi lastno tržnico, skupaj z ustreznimi funkcijami, ki jih bodo morda potrebovali mali trgovci, da ustvarijo svoje izložbe na vašem spletnem mestu.

Sama rešitev je samostojna in prihaja z odprtokodnim okvirom, ki vsebuje več kot 500 funkcionalnosti e-trgovine, pa tudi teme in dodatne integracije.

Težava pa je v tem, da CS-Cart Multi-Vendor ni popolnoma brezplačen. Pravzaprav ničesar ne boste dobili zastonj. Daleč CS-Cart Multi-Vendor vam ponuja 15-dnevno brezplačno preskusno različico, ki ji sledi 30-dnevno obdobje nakupa brez tveganja. To pomeni, da vam bodo vrnili ves denar, če vam njihov programski izdelek ni všeč.

Zdaj, na svetli strani, storitve ne boste plačevali na mesečni ravni. CS-Cart Mult-Vendor je na voljo po enkratni ceni 1.450 $, 3.500 $ ali 7.500 $. Kaj boste plačali, je na koncu odvisno od funkcij, ki jih iščete.

Ampak, če mene vprašate, je popolnoma vreden cene, saj ponuja vse, kar si lahko zamislite. Na voljo je celo z lastnim urejevalnikom postavitve, skupaj z odličnimi orodji za SEO in trženje, vgrajenim sistemom za upravljanje vsebine, uporabniku prijazno skrbniško ploščo, odzivno strukturo, prijazno mobilnim napravam, ter integracijami za več kot 80 storitev plačila in pošiljanja.

Glede na to, da gre za odprtokodno aplikacijo, lahko seveda zgradite lastne funkcionalnosti in integracije po meri. Možnosti tukaj so neomejene.

Končno vi kot kupec postanete vodja trga. CS-Cart Multi-Vendor vam omogoča gostovanje prodajalcev, ki jih boste vse usklajevali s primarne skrbniške plošče.

Z drugimi besedami, skrbniška plošča vam daje moč za nadzor vsega v zvezi s tržnico – od njenih prodajalcev in spremljajočih izplačil do celotne arhitekture in oblikovanja tržnice. To je tako, kot bi zgradili spletno nakupovalno središče od začetka in nato upravljali njegove trgovce.

Po drugi strani pa se morajo prodajalci registrirati kot na kateri koli drugi tržnici. Potem, ko odobrite njihove podatke, lahko nadaljujejo z vzpostavitvijo lastnih izložb na tržnici.

Same prodajalne lahko prodajajo različne vrste izdelkov in storitev. Tukaj so dovoljeni tako fizični kot digitalni izdelki. Torej je na koncu vse odvisno od tega, s čim se odločite, da bodo vaši prodajalci poslovali.

Kljub temu bodo CS-Cart Multi-Vendors vašim prodajalcem dali lastne skrbniške plošče za upravljanje njihovih trgovin, pa tudi konfiguriranje funkcij, kot so kategorije izdelkov, filtri, iskanje, možnosti pošiljanja itd. Medtem jih lahko imate plačati prek mesečnega urnika naročnin, prodajnih provizij ali po možnosti oboje. Izbira je vaša, zato bodite preudarni.

Sicer pa lahko vse sočne podrobnosti o CS-Cart Multi-Vendor izveste iz našega obsežnega pregleda tukaj .

CS-Cart prednosti in slabosti

Prednosti CS-Cart Multi-Vendor

 • CS-Cart Multi-Vendor je tako obsežen, kot so platforme za e-trgovino na trgu. Ponuja vam vse funkcije, ki jih boste morda potrebovali za nastavitev in upravljanje navideznega spletnega nakupovalnega središča. Poleg tega vaši prodajalci dobijo bistvene funkcije in integracije izložb. Imajo celo privilegij, da za svoje spletne trgovine izberejo prilagodljive teme.
 • CS-Cart Multi-Vendor je platforma za e-trgovino z lastnim gostovanjem, ki jo pridobite in namestite v izbrani strežnik. Nato lahko zaženete in upravljate vsa nastala orodja. To pomeni neomejeno prilagodljivost, zlasti če upoštevamo, da je tudi odprtokodni sistem.
 • Čeprav CS-Cart Multi-Vendor ni popolnoma brezplačna odprtokodna platforma za e-trgovino, se prodaja po enkratni ceni. Torej ni preglavic pri mesečni naročnini.
 • Aplikacijo CS-Cart Multi-Vendor spremlja obsežna dokumentacija in video vadnice. Morali bi biti sposobni odpraviti vse težave, ki se pojavijo na poti, in razumeti, kako deluje celoten sistem.
 • CS-Cart Multi-Vendor je navidez dal prednost spletnemu trženju. Vsebuje široko paleto orodij za SEO in digitalno promocijo, ki jih prodajalci lahko izkoristijo za rast svojih podjetij.
 • Druga stvar, ki ji platforma daje prednost, je varnost. Še naprej vsako leto izdaja več posodobitev, ki prihajajo kot nadgradnje funkcij ali popravkov za odpravljanje ranljivosti. Torej imate zagotovljene najnovejše varnostne zmogljivosti.
 • Primarna skrbniška plošča je elegantno oblikovana, da vam omogoča brezhibno uporabniško izkušnjo. Navigacija je enostavna in možnosti menija so lepo organizirane za priročen dostop. Zato za učenje vrvi tukaj ni potrebno veliko.

Pomanjkljivosti CS-Cart Multi-Vendor

 • CS-Cart Multi-Vendor ni popolnoma brezplačna odprtokodna platforma za e-trgovino. Po 15-dnevnem brezplačnem preizkusnem obdobju morate programsko opremo kupiti za najmanj 1450 USD. Druga dva paketa staneta 3.500 $ in 7.500 $.
 • Ker je samostojen, morate vlagati v rešitev za gostovanje tretje osebe, pa tudi v razvijalca za nastavitev in nadaljnje vzdrževanje.
 • Čeprav cenimo to potezo, garancijsko obdobje vračila denarja traja le 30 dni. Takšno obdobje morda ne bo dovolj za poglobljeno analizo funkcij in zmogljivosti CS-Cart Multi-Vendor.
 • Čeprav je glavna skrbniška plošča intuitivna in enostavna za uporabo, je to povsem druga zgodba, ko preidemo na stran prodajalcev. Njihov vmesnik morda ni tako preprost, kot recimo eBay ali Amazon. Zato bodo morda potrebovali nekaj časa, da se navadijo na orodja in funkcije.

5. Wix E-Commerce

wix e-trgovina - odprtokodne in brezplačne platforme za e-trgovino

Stavim, da ste že slišali za to. Wix je nedvomno eden najbolj znanih graditeljev spletnih trgovin v oblaku. Lahko si ogledate naš podroben pregled Wixa .

Čeprav je večina njegovih paketov premium, se izkaže, da Wix ponuja tudi dodatno možnost, ki jo lahko izkoristite za nastavitev privlačnega brezplačnega spletnega mesta.

Najboljša stvar pri tej posebni platformi je to – tudi brezplačni uporabniki lahko izkoristijo njegov intuitivni graditelj spletnih mest povleci in spusti za oblikovanje celotnega spletnega mesta brez kodiranja. Pravzaprav bi morali biti sposobni dokončati osnovno brezplačno spletno mesto v nekaj minutah.

Brezplačni načrt je še posebej idealen za začetnike, ki potrebujejo zmogljiva orodja za izdelavo in gostovanje standardnega poslovnega spletnega mesta. Omogoča dostop do široke palete prilagodljivih vnaprej oblikovanih predlog ter dodatnih ikon, izrezkov in slik.

Potem veš kaj? Prav tako lahko promovirate svoje brezplačno poslovno spletno mesto, zahvaljujoč preprostim zmožnostim SEO in e-poštnega trženja, ki jih Wix ponuja brezplačno. To lahko kombinirate s številnimi drugimi brezplačnimi aplikacijami s trga aplikacij Wix, da tvorite dinamičen marketinški okvir.

In v primeru, da vas skrbi prostor, se umirite, ker vam bo verjetno vzelo kar nekaj časa, da porabite 500 MB brezplačnega prostora za shranjevanje na spletnem mestu. Po drugi strani se ustrezna pasovna širina razširi na 1 GB na domeni, ki deluje na platformi Wix. Z drugimi besedami, vaše brezplačno ime domene bo nekaj takega kot username.wixsite.com/site address .

Ampak, tukaj je stvar. Še vedno dobite varno spletno gostovanje, 24/7 neomejeno podporo in samodejno mobilno optimizacijo. Tako bodo vaši obiskovalci seveda lahko udobno brskali iz katere koli naprave.

Na žalost bo Wix vaše brezplačno spletno mesto zasul z oglasi. Edini način, da se temu izognete, je nadgradnja na enega od premium načrtov, ki se začnejo pri 4,50 USD na mesec. In to vključuje številne napredne funkcije, kot so graditelj obrazcev, ikone po meri, e-poštne kampanje itd.

Kljub temu orodja za pravo spletno mesto za e-trgovino niso dostopna, dokler se ne naročite na načrt e-trgovine Wix za 16,50 USD na mesec. In če potrebujete vrhunske funkcionalnosti spletne prodaje, se lahko povečate še naprej in se zadovoljite z VIP načrtom za 24,50 USD na mesec. Ta posebna je v bistvu optimizirana za rastoča spletna mesta e-trgovine.

Prednosti in slabosti e-trgovine Wix

Prednosti e-trgovine Wix

 • Zagotavlja izjemno preprost in neposreden graditelj spletnih mest s povleci in spusti. Lahko oblikujete in nato prilagodite celotno brezplačno spletno mesto brez kakršnih koli veščin kodiranja.
 • Čeprav imajo funkcije spletne trgovine svojo ceno, bodimo iskreni in priznajmo, da paketi zagotavljajo veliko vrednost. Za zmogljive funkcije spletnega mesta za e-trgovino lahko plačate vsaj 16,50 USD.
 • Wix ima obsežno zbirko elegantnih tem in predlog spletnih mest. Vse so zasnovali profesionalci za dodatno odzivnost in mobilno optimizacijo.
 • Če nameravate svojemu vrhunskemu spletnemu mestu dodati funkcije, lahko izkoristite številne aplikacije z obsežnega trga aplikacij Wix. Nekatere dodatne zmožnosti spletnega mesta za e-trgovino, ki so na voljo na tej ravni, vključujejo obnovitev zapuščenega vozička, procesorje plačil, globalne ponudnike pošiljanja in še veliko več.
 • Wix ne zmanjša vaših plačil, ko prodajate v spletu s spletnega mesta za e-trgovino. Samo plačilni procesorji bodo odšteli pravičen delež transakcijskih provizij.

Slabosti e-trgovine Wix

 • Nemogoče je nastaviti popolnoma omogočeno brezplačno spletno mesto za e-trgovino. Prodajati začnete šele, ko ste nadgradili vsaj na paket e-trgovine za 16,50 USD.
 • Brezplačni načrt vključuje oglase, ki lahko posegajo v celotno postavitev vašega spletnega mesta. Spletne strani bodo pozneje videti zasedene in natrpane.
 • Wix ne omogoča dostopa do svoje osnovne kode. Zato seveda ne morete v veliki meri prilagoditi svojega spletnega mesta. V bistvu ste omejeni na to, kar dovoljujejo teme in predloge.
 • Ko začnete delati na določeni temi spletnega mesta, na polovici postopka urejanja ne morete preiti na drugo. Začeti morate znova.

6. PrestaShop – Najboljša odprtokodna platforma za e-trgovino za startupe

odprtokodno e-trgovino - Prestashop

PrestaShop je nekoliko nov v igri platforme za e-trgovino, vendar je zaslovel s preprosto uporabo in čudovitim vmesnikom, ki ga ponuja. Druga stvar, ki jo je treba upoštevati, je, da za namestitev vtičnika in začetek gradnje trgovine ne potrebujete veliko izkušenj.

Zato bodo mala novoustanovljena podjetja precej lahko začela.

Prednosti in slabosti PrestaShop

Prednosti PrestaShopa:

 • PrestaShop ima uporabniku prijazen vmesnik z lahkotnim upravljanjem zalog in procesom vzdrževanja trgovine, ki ga lahko razume vsak. Poleg tega lahko pred registracijo uporabite demo PrestaShop v živo, tako da lahko malo poskusite

odprtokodno e-trgovino - demo prestashop

 • PrestaShop ponuja čudovit vmesnik za vzpostavitev različnih spletnih mest za več jezikov in valut. Prevedete lahko tudi skrbniško področje zaledne pisarne na vašem spletnem mestu. PrestaShop trenutno ponuja 75 različnih jezikov.

odprtokodno e-trgovino - jeziki v prestashopu

 • To je dokaj lahka platforma za e-trgovino, tako da vam ni treba skrbeti, da bo vaše spletno mesto upočasnilo ali bo delovalo počasi, ko spletno mesto oblikujete v računalniku. v nasprotju z Magento.
 • Ima podporo za več ponudnikov, podobno kot Open Cart, če želite voditi več trgovin.
 • PrestaShop ima verjetno najboljšo zbirko tem na celotnem seznamu. Na svojem spletnem mestu trenutno ponujajo več kot 4500 predlog, ki zagotavljajo, da je večina spletnih mest na platformi videti drugače

odprtokodno e-trgovino – teme Prestashop

Teme lahko razdelimo na več kategorij, vključno z:

 • Združljivost – teme lahko iščete glede na različico PrestaShopa, ki jo uporabljate
 • Kategorija – poiščite temo glede na vašo panogo
 • Stil – kakšna je vaša blagovna znamka? Potrebujete čisto, minimalistično ali baročno spletno stran?
 • Funkcionalnost – je za vas pomembna določena funkcionalnost? Imate veliko izdelkov? Potem vam bo morda pomemben mega meni
 • Razvijalec – želite pogledati samo teme, ki so jih razvili vrhunski razvijalci? Nato lahko razvrstite glede na to, kako prestižno je razvojno podjetje

Slabosti PrestaShopa:

 • PrestaShop ni tako robusten kot druge možnosti, kot je Magento, zato razširljivost ni dovolj. Po potrebi se lahko s programsko opremo razširite v veliko mednarodno trgovino. Vendar pa je res primeren za mala in srednja podjetja.
 • Za običajno spletno trgovino ni treba namestiti dodatnih modulov, vendar se pogosto zdi, da boste morali plačati za nekakšno razširitev in niso poceni.

odprtokodno e-trgovino - vtičnik prestashop

 • Ponujena privzeta tema ni niti približno tako lepa, kot bi jo našli v drugi odprtokodni programski opremi, kot je možnost Storefront, ki jo ponuja WooCommerce
 • PrestaShop je nekoliko lahek v smislu marketinških orodij. Na primer, izdelkov ne morete navzkrižno prodajati, kar je njihova kritika

7. nopCommerce

Nopcommerce brezplačna in odprtokodna platforma za e-trgovino

nopCommerce je še ena platforma za e-trgovino ruskega izvora. Toda za razliko od CS-Cart Multi-Vendor je popolnoma brezplačna odprtokodna platforma za e-trgovino, ustvarjena za spletne trgovine.

Od leta 2008 je nopCommerce doslej privabil več kot 2,5 milijona prenosov in iz dobrih razlogov. Če se želite pridružiti skupini, lahko nadaljujete in pridobite platformo, ki temelji na Microsft ASP.NET, neposredno s spletnega mesta podjetja. Za prenos je na voljo celo različica za namestitev z enim klikom in je na voljo brez izvorne kode.

Če pa ste razvijalec, je samoumevno, da je alternativna različica izvorne kode najboljša. Lahko ga predelate, kakor koli želite. Sicer pa lahko izvorno kodo prenesete tudi z GitHuba.

Zdaj vam nadaljnji postopek namestitve ne bi smel vzeti dolgo, še posebej, če se odločite za nadaljevanje namestitvenega programa z enim klikom. Velika podjetja pa bi verjetno trajala dlje, saj potrebujejo čas za prilagoditev osnovnega pokrova nopCommerce.

Ne glede na to, katero pot izberete, boste na koncu odkrili dobre razloge, ki so prinesli veliko uporabnikov nopCommerce.

Ko ga začnete uporabljati, boste opazili, da je strukturiran tako, da podpira tako trgovce začetnike kot zahtevne strokovnjake za e-trgovino. Z drugimi besedami, nopCommerce oskrbeti je sposoben vse vrste podjetij – od novoustanovljenih podjetij in malih podjetij do srednje velikih in velikih podjetij.

Njegov obsežen nabor orodij vključuje prilagodljiv nakupovalni voziček (skupaj z vsemi ustreznimi funkcijami e-trgovine), skrbniško ploščo za upravljanje in sledenje vašega spletnega poslovanja ter izložbo za gostovanje strank.

Privzeta platforma nopCommerce ima tudi številne SEO prijazne funkcije, ki olajšajo vaše spletno trženje. Njegove strani izdelkov so na primer dobro optimizirane za URL-je SEO in iskalnikom prijazno vsebino.

Če nadaljujemo, se izkaže, da vas nopCommerce ne omejuje samo na eno spletno trgovino. Je dovolj prilagodljiv, da podpira več trgovin v različnih domenah, ki so vse upravljane z ene osrednje skrbniške plošče. To v bistvu pomeni, da je kot nalašč za velika podjetja, ki upravljajo z obsežnim portfeljem trgovin e-trgovine.

Zanimivo je, da se nopCommerce tu ne ustavi. Gre naprej in ponuja integracije trga, ki v bistvu spremenijo vašo trgovino v virtualno spletno nakupovalno središče – ​​zelo podobno kot CS-Cart Multi-Vendor. Posledično so vsi izdelki vaših prodajalcev prikazani skupaj, prihodki od prodaje pa so usmerjeni na ustrezne račune trgovcev.

S tem lahko izveste več o platformi v našem podrobnem pregledu nopCommerce .

Prednosti in slabosti nopCommerce

Prednosti nopCommerce

 • nopCommerce je odprtokodna platforma za e-trgovino, ki je na voljo brezplačno. Za nakup in uporabo na dolgi rok ne boste plačali ničesar.
 • Obstajata dve glavni možnosti prenosa nopCommerce. Spletni trgovci, ki ne poznajo programiranja, lahko prenesejo poenostavljeno različico za namestitev z enim klikom, ki ni priložena izvorni kodi. Po drugi strani pa bi se razvijalci lahko odločili, da bodo nadaljevali z različico izvorne kode zaradi njenih obsežnih zmožnosti prilagajanja.
 • nopCommerce ima vse bistvene funkcije, ki jih potrebujete za postavitev popolnoma delujoče spletne trgovine. Zato bi morali biti sposobni prodajati različne vrste izdelkov in storitev, konfigurirati nastavitve SEO, upravljati vse parametre e-trgovine, integrirati dodatne aplikacije tretjih oseb in predelati osnovno kodo.
 • nopCommerce je sposoben olajšati številne trgovine e-trgovine v enem samem skrbniškem vmesniku. Lahko bi zgradili tudi tržnico, kjer bi lahko mali prodajalci skupaj prodajali svoje stvari.
 • nopCommerce podpira velika, živahna skupnost razvijalcev, ki so razpršeni po vsem svetu. Nenehno izboljšujejo platformo, da bi bila boljša, hitrejša in varnejša.
 • nopCommerce se zdaj ponaša s tisoči vnaprej izdelanih integracij. Vse to prihajajo od različnih razvijalcev, ki so ustvarili integracije s priljubljenimi rešitvami za pošiljanje, plačevanje, trženje, gradnjo spletnih mest in gostovanje. Seveda bi morali imeti možnost, da svoj sistem nopCommerce takoj povežete s skoraj katero koli priljubljeno rešitev za e-trgovino.
 • nopCommerce ni vrsta platforme za e-trgovino, ki ustreza vsem trgovcem. Če nimate veščin za programiranje CSS, HTML, MS SQL in .NET, boste morda imeli več sreče s preprostejšo rešitvijo. nopCommerce v osnovi cilja na ljudi, ki znajo delati s platformami, ki temeljijo na Microsoftu.
 • Medtem ko je prenos programske opreme nopCommerce popolnoma brezplačen, lahko pozneje nastanejo visoki stroški za razvojne storitve, dodatke tretjih oseb, teme, spletno gostovanje in potrdilo SSL.
 • Podpora strankam je tukaj zelo omejena. Ko prenesete in namestite nopCommerce , je vzdrževanje celotne platforme in odpravljanje težav v celoti odvisno od vas.

8. Voziček X oz. XCart

odprtokodno e-trgovino - X-Cart

X-Cart je pomagal ustvariti več kot 35.000 spletnih trgovin, ki v zadnjih nekaj letih hitro rastejo. Tako kot vse te platforme za e-trgovino na seznamu je brezplačna, odprtokodna in samostojna.

X-Cart pogosto velja za eno najhitrejših odprtokodnih platform na trgu, poleg tega pa ima neverjetno število funkcij, v katere lahko potopite svoje zobe. Obstaja tudi brezplačna preizkusna različica premium načrta, ki stane 495 $ (enkratno plačilo).

Prednosti in slabosti X-Cart

Prednosti X-Cart:

 • Odvisno je od paketa, ki ga uporabljate, vendar lahko pogosto dobite popolno večjezično in večvalutno podporo. To je še posebej dobro, če vodite poslovno trgovino

odprtokodno e-trgovino – jeziki upravljanja X-Cart

 • Svoj nakupovalni voziček lahko integrirate z najbolj uglednimi plačilnimi prehodi na svetu, kot sta PayPal in Sage
 • Je brezplačen in odprtokoden, zato je podobno kot pri WooCommerce na voljo nekaj odlične podpore za razvijalce. To je koda PHP, ki pomeni, da lahko preprosto dodate dodatne integracije ročno

odprtokodno e-trgovino - odprtokodni dodatki za x-cart

 • Najbolj napredni razvijalci bodo imeli z X-Cart ves nadzor, ki ga potrebujejo. Z njim se je zelo zabavno igrati in je zelo prilagodljiv. Ko vaša trgovina raste, lahko X-Cart raste skupaj z vami.
 • Lahko ste tudi mirni, saj veste, da je X-Cart popolnoma varen in skladen s PCI.

Slabosti X-Cart:

 • Nimate dostopa do neposredne podpore strankam, razen če plačate dodatno pristojbino. Razen tega se boste morali zanašati le na orodja za samopomoč X-Carts

odprtokodno e-trgovino – podpora za x-cart

 • Če se odločite za enega od plačanih načrtov, morate celo plačati gostovanje. Tudi to lahko stane od 5 $ na mesec do nekaj tisoč.
 • Čeprav je premium načrt le 495 $ za vse življenje, je to še vedno videti nekoliko visoko v primerjavi z drugimi možnostmi. Tudi če potrebujete načrt več ponudnikov in nato še naprej rastete, se cena znatno dvigne

odprtokodno e-trgovino – cene za x-cart

 • Obstaja velika verjetnost, da boste morali pri nastavljanju trgovine uporabiti nekakšno ročno kodiranje. Če ne potrebujete kode PHP, boste morali oddati razvojna dela, ki bodo draga

9. Solidus

Solidus deluje nekoliko drugače od večine rešitev za e-trgovino na trgu. Je popolnoma prilagodljiva odprtokodna platforma za e-trgovino, ki temelji na okvirju Ruby on Rails. Uporablja tudi brezglavo arhitekturo e-trgovine, ki jo redno vzdržuje njena skupnost razvijalcev. Za nepoučene to samo pomeni, da je sprednji del vašega spletnega mesta e-trgovine ločen od njegovega ozadja.

Za razliko od drugih rešitev za e-trgovino, ki vam predajo že izdelane modele, je spletno oblikovanje v celoti v rokah vaše programske ekipe. Na osnovni ravni boste uporabljali API iz Solidusovega ogrodja za ustvarjanje funkcij in modelov po meri, hkrati pa boste lahko izkoristili vgrajeno Soldiusovo funkcionalnost e-trgovine. Vse brez vpliva na oblikovanje ali uporabniški vmesnik s kakršnimi koli posodobitvami ali popravki, ki jih naredite.

Solidusove osnovne funkcije e-trgovine se osredotočajo na upravljanje izdelkov, možnosti plačila in logistiko. Ta funkcionalnost je pakirana v module za kodiranje, ki jih lahko uvozite na svoje spletno mesto.

Z modulom izdelkov lahko na primer nadzirate svoje spletne in fizične zaloge v trgovini.

Soldius vam omogoča tudi, da organizirate, kako se izdelki pojavljajo na vašem spletnem mestu in v vaši bazi podatkov, saj Solidus ponuja možnosti kodiranja tako za estetiko kot administracijo vaše trgovine. Pravzaprav lahko uporabite celo Solidus za sestavljanje lastnega uporabniškega vmesnika v zaledju. To je še posebej uporabno za oblikovanje nečesa posebej za vašo ekipo in izvajanje vseh delovnih tokov/procesov/UX, za katere menite, da bi najbolje služili vašim soigralcem.

Solidus je obsežen v smislu, da ne samo, da lahko ustvarite spletno trgovino, ampak je tudi celoten sistem upravljanja z obdelavo plačil in viri, ki nadzorujejo:

 • Dostava
 • Poštnina
 • Transakcije

Poleg vseh razpoložljivih modulov se lahko integrirate tudi s tretjimi ponudniki logistike, plačilnimi storitvami in trženjskimi platformami.

Na voljo je veliko brezplačnih razširitev, ki so jih oblikovali in posodobili drugi člani skupnosti Solidus. Vendar pa lahko najdete tudi uradne dodatke tretjih oseb, če želite dodatna zagotovila o veljavnosti integracije.

Prednosti in slabosti Solidusa

Prednosti Solidusa

 • Ustvarite lahko popolnoma prilagodljivo trgovino . To gre veliko dlje kot preprosto poigravanje z barvnimi shemami in besedilnimi polji. Namesto tega vam Soldius ponuja, da ustvarite popolnoma prilagojen dizajn s kakršnimi koli funkcijami in estetiko, za katere se odločite vi in ​​vaša ekipa. Bodite prepričani, da boste lahko ustvarili popolnoma edinstveno in prilagojeno uporabniško izkušnjo.
 • Solidus je brezplačen. Zahvaljujoč Soldiusovi odprtokodni naravi imate popolnoma brezplačen dostop do Soldiusovega ogrodja.
 • Solidus je izjemno prilagodljivo orodje: ne glede na to, ali želite ustvariti samostojno trgovino za e-trgovino ali celotno tržnico. Vse funkcije in funkcije svojega spletnega mesta, vključno s plačili, logistiko, upravljanjem izdelkov itd., lahko upravljate iz enega poenotenega ozadja. Ni treba posebej poudarjati, da to močno olajša upravljanje vaše trgovine. Še več, z možnostmi integracije Solidusa lahko poenostavite svoj potek dela s pomočjo želenih ponudnikov storitev tretjih oseb za opravljanje vsakodnevnih poslovnih nalog.
 • Avtomatizacija: avtomatizirate lahko vse funkcije, ki bi lahko tradicionalno upočasnile vaše podjetje, kot so upravljanje zalog, zalog in izdelkov.

Slabosti Solidusa:

 • Čeprav je Solidus brezplačen, kot ste morda uganili, okvir zahteva obsežno poznavanje kodiranja in okvirja Ruby in Ruby on Rails. Če nimate tega znanja, boste morali najeti programskega inženirja, ki vam bo pomagal pri delovanju.
 • Podobno, ker je Solidus zasnovan za tista spletna mesta, ki kodirajo iz nič, traja veliko dlje, da se vzpostavi osnovna trgovina e-trgovine kot tradicionalna platforma e-trgovine povleci in spusti. V istem smislu boste morali tudi natančno načrtovati svoje spletno mesto, preden zapravite svoj čas s kodiranjem ali denar za najem spletnega razvijalca.
 • Čeprav je na voljo veliko spletnih virov in skupnost, ki lahko odgovori na vprašanja, ni sistema za podporo strankam, ki bi upravljal težave, ki se pojavijo, ko gre kaj narobe. Namesto tega se boste morali zanašati na svojega programskega inženirja, da vas bo znova zagnal in zagnal.

10. Zen voziček

odprtokodno e-trgovino - zen voziček

Celoten razlog, zakaj je bil Zen Cart ustvarjen, je bil, da bi ljudje brez razvojnih diplom lahko zgradili svoje spletne trgovine.

Ne bi šel tako daleč, da bi rekel, da ne potrebujete nobenega znanja kodiranja, vendar je precej blizu.

Vendar vam lahko zagotovim, da je Zen Cart uporabniku prijaznejši od mnogih drugih odprtokodnih platform za e-trgovino, zato bi bilo vredno razmisliti, če se želite hitro povečati, vendar nimate naprednih veščin razvijalca.

Zen Cart prednosti in slabosti

Prednosti Zen Cart:

 • Zen Cart je znan kot precej varna programska oprema, zato veste, da so vaše spletno mesto in podatki o strankah zaščiteni. Zen Cart ve, da je varnost pomembna, in je zagotovil nekaj odlične varnostne dokumentacije .
 • Zen Cart je odličen tudi za povečanje trgovine zaradi široke palete funkcij in popolnih možnosti prilagajanja. Obstajajo moduli, ki so jih razvijalci že ustvarili v Zen Cart, ki jih lahko prenesete in dodate v svojo trgovino

odprtokodno e-trgovino - vtičnik zencart

 • Potencialnim strankam in strankam, ki ste jih že zbrali, lahko pošljete e-poštna sporočila HTML neposredno s svojega spletnega mesta.
 • Skupnost Zen Cart je močna že več kot desetletje, kar pomeni, da je na voljo fantastična izkušnja, ki vam lahko pomaga
 • Zen Cart ima na voljo nekaj odličnih večjezičnih možnosti, če ste podjetniška trgovina in želite prodajati na mednarodni ravni

odprtokodno e-trgovino - zencart večjezično

Slabosti Zen Cart:

 • Platforma ne zagotavlja posebne podpore. Edini način, da boste prejeli podporo, je najem posebne tretje osebe.
 • Včasih je lahko težko nadgraditi svojo programsko opremo, tudi stranke so se v preteklosti pritoževale, da so zaradi tega izgubile nekatere možnosti po meri v svoji trgovini.
 • Čeprav obstaja že pripravljeno orodje za SEO, morate kupiti naprednejše funkcije, ki bi jih druga podjetja ponujala brezplačno, kot so zemljevidi spletnih mest in meta oznake

odprtokodno e-trgovino - vtičniki zen cart

 • Ni veliko dodatkov ali razširitev in poročali so o težavah, kako se pogovarjajo med seboj. Verjetno boste zagnali več vtičnikov in včasih ne bodo igrali z žogo.
 • Predloge še zdaleč niso impresivne, vendar še vedno lahko najdete nekatere, ki so jih izdelale tretje osebe.

11. Magento Open Source – najbolj priljubljena odprtokodna platforma za e-trgovino

odprtokodno e-trgovino - Magento

Magento (preberite naš pregled tukaj ) je ena izmed najbolj priljubljenih odprtokodnih platform za e-trgovino in z dobrim razlogom.

Za začetek ima več funkcij, kot jih lahko pričakujete. Vendar pa to odpira vse vrste poti, ko gre za trženje vašim strankam in ustvarjanje stvari, kot so članski načrti, ponavljajoča se plačila in popusti.

Ali iščete popoln nadzor nad zasnovo in funkcionalnostjo spletnega mesta?

Če je odgovor pritrdilen, si omislite Magento Open Source. Zelo je podoben WordPressu, kjer je skupnost močna, izbirate lahko med več sto tisoč temi in obstaja veliko razširitev, ki jih lahko dobite.

Prednosti in slabosti Magenta

Prednosti Magenta:

 • Je brezplačna in obstaja plačljiva različica, če želite svoje podjetje ustrezno nadgraditi in povečati.

odprtokodno e-trgovino - izdelki Magento

 • Skoraj nikoli vam ni treba iskati razširitve z Magento, saj je seznam funkcij prepričljiv in je na voljo takoj iz škatle. To vključuje funkcije, kot so kuponi, zemljevidi spletnih mest in množični uvoz/izvoz, pa tudi orodja za pretvorbo, kot sta enostranska blagajna in sledenje naročilom
 • Strankam lahko pošljete opozorila o izdelkih za avtomatizirano trženje. To lahko vključuje opozorila o cenah in sporočila o zalogi

odprtokodno e-trgovino – opozorila o izdelkih Magento

 • Platforma vam omogoča ustvarjanje ločenih večjezičnih spletnih mest, ki se nalagajo glede na lokacijo uporabnika. To je odlična funkcija za velike ali poslovne trgovine
 • Uporabniški vmesnik in skrbniško območje ter svojo trgovino lahko prilagodite tako, da bo videti edinstveno

Slabosti Magenta:

 • Magento je poln funkcij, vendar je zaradi tega lahko tudi neroden in požrešen po virih. Zato boste morda morali za optimizacijo nameniti dostojno količino denarja in časa, saj lahko to upočasni vaše spletno mesto.
 • Čeprav se lahko naučite uporabljati Magento, je glavni razlog, da bi ga upoštevali, če bi imeli razvojne sposobnosti. Znano je, da večja podjetja uporabljajo Magento, ker imajo dostop in denar, da pridobijo razvijalca, ki pozna razvojno kodo.

odprtokodno e-trgovino - stranke Magento

 • Podobno kot pri drugih možnostih do zdaj ste pri podpori strankam sami
 • Magento je zelo dober za poslovne stranke, kar lahko vidite zgoraj, zato je lahko precej drag, če upoštevate stroške za teme, gostovanje in domeno

12. OpenCart

V primerjavi z drugimi odprtokodnimi platformami je OpenCart (preberite naš pregled tukaj ) pravzaprav precej enostaven za uporabo in lahek. Je brezplačna in obstaja dostojna skupnost, na katero se lahko obrnete, če imate težave pri oblikovanju trgovine.

Priporočam ga za novoustanovljena podjetja, saj ne vzame preveč časa za prilagajanje spletne strani iz nič.

odprtokodno e-trgovino - Opencart

Zaradi enostavne uporabe se skupni stroški postavitve trgovine običajno zmanjšajo. Na primer, ni vam treba plačati posebnega razvijalca, teme pa niso drage.

Pogled in uporabniška izkušnja sta se v zadnjih nekaj letih drastično izboljšali in sta uporabniku veliko bolj prijazna.

Prednosti in slabosti OpenCart

Prednosti OpenCart:

 • Zagonski stroški so precej nizki, prenos je brezplačen, na voljo pa je tudi nekaj odličnih tem

odprtokodno e-trgovino - teme opencart

 • Funkcije so solidne, velika funkcionalnost kataloga pa dela čudeže pri obdelavi naročil. Na primer, Open Cart ponuja različne velikosti, barve, dolžino in višino kot možnosti izdelka že iz škatle.

odprtokodno e-trgovino – atributi opencart

 • Povprečen človek bi moral biti v redu z nastavitvijo OpenCart. Da ne omenjam, da ne sesa virov, kot je Magento, in krivulja učenja je veliko manj zamudna kot Magento.
 • Open Cart ponuja dostop do najbolj znanih plačilnih prehodov, pa tudi do tistih bolj nišnih, za katere morda imate prednost

odprtokodno e-trgovino – plačila z odprto košarico

 • Imate več trgovin ali načrtujete? Izdelke lahko nastavite tako, da se pojavljajo v različnih trgovinah in za vsako ponujate različne cene. Nato lahko vsako trgovino prilagodite po želji

Slabosti OpenCart:

 • Ko pogledate seznam funkcij Magento v primerjavi z OpenCart, ni primerjave. Magento je verjetno največji konkurent OpenCarta na tem seznamu, vendar je Magento premočno zmagal v zvezi s funkcijami.
 • Dodati boste morali veliko dodatkov, da bo OpenCart deloval za vas, kar pomeni, da lahko postane zelo drag.

odprtokodno e-trgovino – vtičniki za odprto košarico

 • Čeprav je lažja za uporabo za začetnike, to pomeni, da je tudi možnosti prilagajanja manj. OpenCart lahko smatrate za eno redkih odprtokodnih platform za e-trgovino, ki bi se ji izkušeni razvijalci raje izognili.
 • Podobno kot Zen Cart lahko posodobitve, ki so uvedene, povzročijo težave vašemu spletnemu mestu, če ima na njem veliko elementov po meri. Napake se bodo vedno pojavljale, saj jih ni mogoče preizkusiti na vsakem spletnem mestu po meri

12. OsCommerce

odprtokodno e-trgovino - oscommerce

Z osCommerce (preberite naš pregled tukaj ) imate dostop do uspešne skupnosti razvijalcev in uporabnikov s čudovitim forumom za preverjanje rešitev za svoje težave in pogovor z drugimi ljudmi. Skoraj 300.000 spletnih trgovin je narejenih z osCommerce, tako da veste, da obstaja veliko podjetij, ki se jim že zdi primerna.

Cena je očitno plus, saj vam za zagon spletne trgovine ni treba plačati niti centa. Prav tako bi mu dal najboljše ocene za funkcije, spletno podporo in enostavnost uporabe.

Prednosti in slabosti osCommerce

Prednosti osCommercea:

 • Spletna podpora je precej neverjetna. Očitno ne boste prejeli neposredne podpore, toda forum osCommerce ima na milijone aktivnih pogovorov, ki jih lahko iščete. Prav tako imate možnost, da delite svoje misli ali vprašanja. Trenutno je na forum dodanih več kot 1,5 milijona objav.

odprtokodno e-trgovino - forum za oscommerce

 • Podobno kot pri WordPressu močna skupnost pomeni, da imate tudi dostop do številnih vtičnikov in dodatkov. Razvijalci jih večinoma izdajajo brezplačno, vendar boste našli tudi nekatere, za katere morate plačati, ali nekje, ki jih boste morda morali nadgraditi, da bi dobili boljše funkcije. Preprosto kliknete spodnji dodatek in jih lahko takoj prenesete v svojo trgovino.

odprtokodno e-trgovino – dodatki za oscommerce

 • Ena od odličnih stvari pri osCommerce je, da jo je enostavno odpreti in narediti bolj napredne prilagoditve. Tudi manj izkušeni razvijalci lahko vstopijo tja in naredijo spremembe precej enostavno. Poleg tega ne bi smeli imeti težav pri iskanju in plačilu razvijalca za delo z osCommerce.
 • Na voljo je več kot 7000 brezplačnih funkcij, ki jih lahko izkoristite. Redno smo govorili o tem, koliko skupnih stroškov se lahko nabere pri spletnih mestih, vendar je morda osCommerce ena najcenejših na tem seznamu.

Slabosti osCommercea:

 • Glavni razlog, zakaj bi morda razmislili o nečem drugačnem, kot je Magento, je razlog, da osCommerce ni znano, da bi se tako dobro razširila. Povsem mogoče je narediti večje spletno mesto za e-trgovino , vendar ga priporočam izključno za majhne do srednje velike trgovine.
 • Programska oprema osCommerce zahteva več vzdrževanja kot druge platforme. To pomeni, da boste morali porabiti več časa za posodabljanje, varovanje spletnega mesta in delo na stvareh, kot je SEO.
 • Zaradi vaše sposobnosti, da se resnično igrate s kodo v osCommerce, je lahko bolj nagnjena k napakam in zlomom. Verjetno ne želite, da se spletno mesto e-trgovino za kdaj zlomi, zato je pomembno, da najdete odličnega razvijalca, ki ve, kako zaščititi spletno mesto. Trenutno sta vam v pomoč samo dva razvijalca, odobrena za osCommerce, kar je nekoliko zaskrbljujoče

odprtokodno e-trgovino - partnerji oscommerce

 • V zvezi z varnostjo osCommerce so se že pojavljala vprašanja in vdor uporabnikov osCommercea leta 2011 je dokazal, da je na tem področju še nekaj dela.

13. JigoShop

odprtokodno e-trgovino - Jigoshop

JigoShop (preberite naš pregled tukaj ) se pogosto primerja z WooCommerce zaradi njegove enostavne uporabe in čistega vmesnika. Funkcionalnost spletnega mesta lahko razširite tudi s široko paleto vtičnikov in dodatkov, s čimer je vaše spletno mesto veliko lažje razširiti.

Na splošno se je razvoj JigoShopa z leti izboljšal, tako da boste ugotovili, da je JigoShop precej enostavno prevzeti, tudi kot začetnik. Našli boste osnovno nadzorno ploščo, neverjetne teme (ki so boljše od večine tem z drugih platform) in hiter vmesnik pri dodajanju česar koli, od izdelkov do promocij.

Prednosti in slabosti JigoShop

Prednosti JigoShopa:

 • Ne morete najti enostavnejše za uporabo odprtokodne platforme za e-trgovino kot ta. Razen WooCommerce bi bil to tudi prvo mesto na mojem seznamu za začetnike ali vmesne. Jigoshop to prepozna in podobno kot PrestaShop ponuja demo različico sprednjega in zadnjega dela spletnega mesta, preden prenesete.

odprtokodno e-trgovino - jigoshop demo

 • Izbirate lahko med velikim izborom tem, od katerih so mnoge nekatere izmed najlepših tem na trgu. Za teme obstaja 14-dnevna garancija vračila denarja in če pustite oceno, lahko dobite tudi 10 % popust pri naslednjem nakupu v trgovini

odprtokodna e-trgovina - tema jigoshop

 • Urejanje kode za vaše spletno mesto je dokaj enostavno, vendar na vašem spletnem mestu ni navedenih partnerjev za razvoj spletnih mest, zato boste kodo urejali sami.
 • Integracij je veliko, podobno kot pri WordPressu, kjer lahko v spletu iščete želeno vrsto dodatkov in vrne na desetine rešitev. Trenutno je na voljo tudi 40 brezplačnih razširitev, s katerimi lahko začnete delovati.

odprtokodno e-trgovino - brezplačne razširitve Jogoshop

Slabosti JigoShopa:

 • Nimate možnosti za podporo strankam. Prepuščeni ste forumom in objavam v blogu, ki jih ponuja JigoShop.
 • Začetni nabor funkcij ni tako obilen, zato se pričakuje, da boste namestili nekaj dodatkov. Kot sem že omenil, jih je 40 brezplačnih, kar je koristno. Na žalost tudi ni nobenih brezplačnih možnosti SEO, ki jih ponuja veliko drugih odprtokodnih platform
 • Čeprav so teme videti čudovito, boste imeli težave pri iskanju brezplačnih tem. Najdete lahko nekaj brezplačnih rešitev, ki pa so običajno malo razvodenele. Zato, če se odločite za JigoShop, imejte v mislih stroške teme.
 • Ker JigoShop trenutno ni posebej priljubljen, na njihovi spletni strani ni veliko partnerjev. Kot lahko vidite spodaj, obstaja samo ena možnost za gostovanje spletnih strani.

14. Drupal Commerce

odprtokodno e-trgovino - Drupal commerce

Drupal je ena najpogostejših možnosti za oblikovanje katere koli spletne strani. Je eden od tesnih konkurentov WordPressu, saj velik odstotek interneta poganja Drupal.

Da ne omenjam, z njim lahko naredite skoraj katero koli spletno mesto.

Kar zadeva Drupal Commerce, je to ločen modul, ki vam omogoča, da hitro zgradite svoje spletno mesto za e-trgovino na vrhu že obstoječega spletnega mesta in je ena najboljših rešitev, če se nameravate hitro povečati.

Bonus je, da za Drupalom stoji ogromna skupnost ljudi, zato se lahko za podporo obrnete na forume, družbene strani in bloge.

Prednosti in slabosti Drupal Commercea

Prednosti Drupal Commercea:

 • Drupal je bil zasnovan z idejo, da ga bodo uporabljali samo profesionalci. Zato se boste, če ste razvijalec, počutili kot doma. Začetni cilj Drupala se je skozi leta prenašal in to je eden od glavnih razlogov, da je tako močan. Na spletni strani Drupal obstajajo zelo strogi razvojni standardi, ki jih je treba upoštevati, da zagotovite visokokakovosten rezultat

odprtokodno e-trgovino - drupal koda

 • Ima vgrajeno predpomnjenje, zato sta splošna hitrost in zmogljivost veliko boljša od drugih odprtokodnih platform za e-trgovino, kot je Magento.
 • Za razliko od mnogih drugih brezplačnih odprtokodnih rešitev ima Drupal Commerce vgrajen lasten varnostni sistem. Prav tako se pogosto posodablja, da zagotovi, da so vse napake, o katerih poročajo uporabniki, odpravljene.
 • Spletna skupnost je vedno tam, da vam pomaga na vaši poti. Na Drupalovem spletnem mestu je na voljo tudi obsežen vodnik za pomoč in zelo koristna videoteka

odprtokodno e-trgovino - Drupal commerce video knjižnica

V videoteki lahko najdete naslednja gradiva:

 • Osnove e-trgovine
 • Spletni seminarji o novi izdaji Drupala
 • Drupal predstavitve s konferenc o e-trgovini
 • Vadnice za izdelke

Slabosti Drupal Commercea:

 • Če ste novi v Drupal Commerceu, boste imeli težave pri vodenju spletne trgovine. Težko se je naučiti in večina razprav v skupnosti prihaja od bolj izkušenih razvijalcev.
 • Spletna mesta Drupal Commerce lahko postanejo viri, saj se pogosto spremenijo v velika spletna mesta z veliko komponentami in modifikacijami.
 • Drupal Commerce so ustvarili ljudje, ki stojijo za ‘Commerce Guys’ in če potrebujete njihovo podporo, ima to svojo ceno. Za spremembe spletnega mesta, vključitev in revizijo se to začne pri 580 USD na mesec

odprtokodno e-trgovino - podpora za commreceguys

 • Tudi če ste izkušen razvijalec, se vam bo morda zdel vmesnik zapleten, tudi razvojne smernice so zelo omejujoče.
 • Ni možnosti, da bi plačali za nizkocenovnega gostitelja z Drupal Commerce. Potrebujete visoko moč in hitrost, po možnosti VPS ali namenski strežnik.

15. WP eCommerce

odprtokodno e-trgovino - WP eCommerce

WP Ecommerce je zasenčeni bratranec WooCommerce. Tehnično sploh niso povezani, vendar je to soliden vtičnik WordPress, ki ne dobi niti približno toliko pozornosti kot WooCommerce.

Naj vam povem, kako deluje. Najprej namestite WordPress na strežnik za gostovanje, nato pa vtičnik WP eCommerce.

To spremeni običajno nadzorno ploščo WordPress v nadzorni center za e-trgovino. Tako lahko dodajate izdelke, izvajate promocije, ustvarjate kategorije in še več.

Tako preprosto!

Manjša spletna mesta bodo z vtičnikom v redu, vendar morate za dodatno funkcionalnost namestiti plačljive dodatke.

Prednosti WP E-Commerce:

 • Vtičnik podpira približno ducat plačilnih prehodov, vendar WP E-Commerce nudi podporo, če morate uporabiti prehod, ki ni v sistemu.
 • Krmarjenje po zaledju je enostavno, rezultati sprednjega dela pa so videti precej čisti in moderni. Še več, vse to lahko enostavno prilagodite z nekaj preprostimi CSS in HTML.
 • WP e-trgovina ponuja robustno funkcijo kuponov, ki omogoča enkratno uporabo, vrednosti, ki temeljijo na odstotkih ali trdi številki. Določene izdelke iz popusta lahko tudi omejite.

odprtokodno e-trgovino - wp kuponi za e-trgovino

 • Plačate lahko za neposredno podporo strankam.
 • SSL je na voljo že v škatli za vašo blagajno v vaši trgovini.

Slabosti e-trgovine WP:

 • Dodatkov ni veliko, pravzaprav jih je v trgovini na voljo le 16.
 • Večjezična orodja so v redu. Očitno bodo v bližnji prihodnosti na voljo naprednejša večjezična in večvalutna orodja, tako da bom videl, kako bo s tem.
 • Za vrhunsko podporo, ki ponuja videoposnetke za usposabljanje, lahko doplačate, vendar obstajajo številne ocene na WordPressu, ki kažejo, da vam te dejansko niso dane. Trenutno vadbeni videoposnetki gredo samo na stran 404.

odprtokodna e-trgovina - premium podpora wp

 • Za WP eCommerce ne boste našli niti približno toliko tem WordPress kot za WooCommerce.
 • Glede na spletno mesto WordPress vtičnik v zadnjem letu ni bil posodobljen

16. Ubercart

odprtokodno e-trgovino - ubercart

Ubercart se v objavah na blogih pogosto primerja z Drupal Commerce.

Drupal Commerce je ustvaril stari razvijalec Ubercarta. Zato mnogi trdijo, da je Ubercart najboljši, ker je original in ima več funkcij, s katerimi se je treba poigrati, drugi pa trdijo, da je Drupal Commerce bolj izboljšana različica Ubercarta.

To je tisto, kar lahko običajno najdete, ko zaposleni zapusti svoje podjetje, da bi ustvaril lastno in spodbudil konkurenco.

Vendar pa obstajajo pomembne razlike, zato je zelo pomembno, da najdete tistega, ki najbolje ustreza vašemu podjetju. Po napačni izbiri bi bilo težko seliti z enega na drugega.

Skratka, oba sta zelo prilagodljiva, vendar je Drupal Commerce bolj usmerjen v kompleksne prilagoditve. Večino razlik je mogoče najti v razširitvah in dodatkih, saj nekatere razširitve preprosto niso na voljo v vsaki knjižnici.

Zato je bistveno, da raziščete, kateri dodatki so potrebni za vaše podjetje, preden povlečete sprožilec na platformo za e-trgovino, kot je ta.

Prednosti in slabosti Ubercarta

Prednosti Ubercarta:

 • Beleženje dejavnosti v Ubercartu je izvrsten način za iskanje kipov naročil ne glede na to, kje je stranka v nakupovalnem procesu.
 • Čeprav sta tako Ubercart kot Drupal Commerce prijazna razvijalcem, bi trdil, da je Ubercart boljši za manj izkušene uporabnike.
 • Je dovolj preprosta, da dobro deluje za manjše trgovine, vendar imate možnosti za razširitev.
 • Obstaja nekaj fantastičnih vadnic o tem, kako izvajati dejanja, ki se pogosto sprašujejo. Samo kliknite jih in povezava do njihovega kanala YouTube.

odprtokodno e-trgovino - vadnice za ubercart youtube

 • Plačilni moduli in možnosti pošiljanja so zapakirani v odprtokodno platformo za e-trgovino. Zato vam pri zagonu ni treba veliko razmišljati o tem.

Slabosti Ubercarta:

 • Kontrole prilagajanja so v Ubercartu manj zmogljive v primerjavi z Drupal Commerce. To je lahko dobra stvar za novejše razvijalce, vendar bi nekateri naprednejši uporabniki morda želeli več.
 • Čeprav se lahko povečate za podporo veliko izdelkov in variant izdelkov, je Drupal Commerce vsekakor bolj primeren za veliko spletno trgovino.
 • Ubercart oglašuje demo različico svoje platforme, vendar ko kliknete to spletno mesto ne obstaja

odprtokodno e-trgovino - ubercart demo

 • Kot lahko vidite iz zgornjega posnetka zaslona, ​​​​Ubercart ni bil posodobljen od februarja 2018, kar je skoraj eno leto. Odprtokodne platforme razvijajo hrošče in jih je treba redno posodabljati.
 • SKU-ji niso tako izrezani in suhi kot konkurenca, zato imajo uporabniki lahko težave pri delu z izračuni teže za pošiljanje.

17. Spree Commerce

spree commerce - odprtokodne in brezplačne platforme za e-trgovino

Spree Commerce je odprtokodna rešitev za e-trgovino, ki je popolnoma brezplačna za uporabo. Zaradi tega je priljubljena izbira med lastniki podjetij po vsem svetu. Modularna platforma zagotavlja, da imajo poslovni vodje prilagodljiv CMS za rast podjetja.

S spreejem lahko konfigurirate, dodate ali zamenjate katero koli funkcionalnost, ki jo potrebujete na vašem spletnem mestu. To pomeni, da niste obtičali s trgovino, ki je primerna za vse. Dobiš želeno rešitev – točno takšno, kot si želiš. Na žalost je tukaj nekaj težav. Za razliko od drugih izdelkov, kot je Virtuemart, Spree zahteva nekaj tehničnega znanja.

Sistem je treba namestiti in gostiti ročno. To pomeni, da boste morda morali najeti posebno ekipo, ki bo namesto njih skrbela za njihovo izložbo. Spree commerce je lahko ena najbolj funkcionalnih rešitev na trgu. Vendar pa prihaja z veliko krivuljo učenja, na katero se je treba pripraviti.

Spree Commerce je najverjetneje boljša poslovna rešitev za e-trgovino za vas, če imate veliko izkušenj s kodiranjem in spletnim razvojem ali pa lahko najamete nekoga s temi veščinami. Spree ima na voljo veliko možnosti prilagajanja, zaradi česar je odličen za podjetja, ki želijo izstopati. Vendar se morate naučiti tudi samostojno uporabljati veliko funkcij.

Prednosti in slabosti Spree Commerce

Prednosti Spree Commercea:

 • Enostavno prilagajanje konstrukcije, da ustvarite idealno trgovino
 • Hiter, lahek in prilagodljiv z zmogljivim skrbniškim modulom
 • Obsežen paket podpore z množično skupnostjo
 • Zanesljiva in trdna podpora
 • Uradno vzdržuje na tone razširitev za zagotavljanje dodatne funkcionalnosti
 • Hitra in enostavna integracija z rešitvami tretjih oseb

Slabosti Spree Commercea:

 • Zahteva kodiranje ali tehnične veščine
 • Lahko vključuje najem tehnične podpore za ruby ​​on rails
 • Nekatere funkcije zahtevajo specializirane spletne razvijalce

18. Joomla

joomla - odprtokodne in brezplačne platforme za e-trgovino

Obstaja veliko možnosti odprtokodne programske opreme za e-trgovino, od Magento Community Edition do WordPressa. Joomla je najnaprednejši sistem za upravljanje uporabnikov in uporabo nadzora dostopa, s podporo iz škatle. Moduli in komponente Joomla, ki so ustvarjeni s prilagodljivostjo za različne vrste vsebine, ponujajo večjo prilagodljivost za prikazovanje vrst vsebine, ki so nestandardne.

Joomla ima na voljo večjezično podporo za rastoče globalne ekipe, zaradi česar je odlična izbira za številna podjetja, ki se želijo razširiti po vsem svetu. Obstaja veliko orodij, ki ne morejo zagotoviti enake prilagodljivosti. Hkrati, da bi vaše podjetje izstopali, Joomla ponuja tudi vrsto predlog.

Če iščete priročen način za izdelavo edinstvenega spletnega mesta za e-trgovino iz nič, vam Joomla ponuja vso funkcionalnost, ki jo potrebujete. Vendar morate v svojo spletno stran z Joomlo vložiti nekaj časa in truda. Obstaja nekaj zmedenih vidikov, ki jih je treba premagati.

Na primer, za vsebino na vašem spletnem mestu obstajajo različne kategorije in prostori za članke, zato morate preden začnete ustvarjati, ustvariti kategorije, ki poudarjajo vrsto vsebine, ki jo želite ustvariti. Ni preveč obremenjujoč, vendar je bolj zapleten proces kot WordPress, zlasti za ne-razvijalce.

Prednosti in slabosti Joomla

Prednosti Joomle:

 • Popolnoma brezplačna platforma za uporabo
 • Podpora za e-trgovino z veliko pomoči za rast vaše spletne trgovine
 • Enostavna namestitev s skripti PHP, s katerimi je enostavno delati
 • Razširitve so na voljo z obsežno aktivno skupnostjo
 • Vgrajena funkcija SEO za vaše spletno mesto
 • Večjezično za globalno prodajo

Slabosti Joomle

 • Malo zapleteno v primerjavi z drugimi graditelji e-trgovine
 • Omejena združljivost

19. Branchbob

podružnica bob

Danes ne manjka možnosti, ko gre za iskanje najboljše brezplačne platforme za e-trgovino. Od bolj znanih orodij, kot je Ecwid, do novih možnosti, kot je Branchbob , obstaja veliko načinov za začetek sprejemanja plačil s kreditno kartico. Ključ do uspeha je najti nekaj, kar deluje za vašo ekipo.

Branchbob je manj znana platforma za e-trgovino, ki obljublja enostavnost uporabe in preprostost. Ni vam treba skrbeti za mesečne ali transakcijske provizije. Še več, orodje je jasno, preprosto in odlično za začetnike. Branchbob se dobro obnese tudi, ko gre za optimizirane plačilne procese in hitrost strani. Hitrejša uspešnost strani pomeni, da lahko svoji ciljni publiki zagotovite boljše izkušnje.

Kot večina orodij za e-trgovino, obstaja podpora za neomejeno število izdelkov na platformi, kjer lahko izberete svoj dizajn med vrsto predlog. Še več, Branchbob želi biti najboljša platforma za e-trgovino tako za razvijalce kot za oblikovalce. Dostopate lahko do celotne izvorne kode za programsko opremo, da jo prilagodite svojim potrebam. Obstaja celo več kot 100 API-jev za eksperimentiranje.

Če niste prepričani, kako kar najbolje izkoristiti kodo, lahko vedno uporabite tudi Branchbob Experts. To so strokovnjaki, ki lahko za plačilo pomagajo pri izdelavi vašega spletnega mesta.

Branchbob prednosti in slabosti

Prednosti Branchboba:

 • Veliko prilagodljivosti za ljudi, ki poznajo kodo
 • Odličen dizajn in funkcionalnost razvijalca
 • Hitra hitrost strani in optimizacija slike
 • SEO na strani je vključen
 • Strokovni dostop za začetnike
 • Brez provizij, vključno s provizijami za transakcije

Slabosti Branchboba:

 • Potrebovali boste nekaj znanja o kodiranju, da boste kar najbolje izkoristili orodja
 • Zmogljivosti e-trgovine so na nekaterih področjih omejene
 • To orodje ni tako znano kot drugi izdelki za ustvarjanje spletnih mest za e-trgovino

20. Veliki kartel – BigCartel

Alternativa velikega kartela SquareSpace

Big Cartel ni vaša običajna platforma za tipična spletna mesta za e-trgovino. Namesto tega je optimiziran za umetnike in ustvarjalce.

Če ste eden, potem je tukaj dobra novica. Big Cartel lahko uporabite ne samo za izgradnjo specializiranega brezplačnega spletnega mesta za e-trgovino, temveč tudi za prodajo svojih umetnin. Oglejte si podroben pregled Big Cartel .

Preproste funkcije spletne trgovine na tej platformi so še posebej primerne za posameznike in mala podjetja, ki se morda ne bodo kmalu širila. In če se pri nastavljanju spletnega mesta za e-trgovino soočate z izzivi, se lahko zanesete na postopek vkrcanja Big Cartela, ki vas bo ustrezno vodil.

Na žalost se lahko stvari izkažejo za razočaranje, ko začnete dodajati izdelke. Na videz lahko brezplačna spletna mesta za e-trgovino prodajajo le pet izdelkov. In da je stvar še hujša, dobite samo eno sliko na predmet.

Vendar pa je s svetle strani, da jih vsaj lahko prodajate tudi na Facebooku in osebno. Poleg tega lahko vedno nadgradite na plačljiv načrt, ko potrebujete dodatne funkcije. Najosnovnejši podpira 25 izdelkov po 9,99 USD na mesec.

Prednosti in slabosti velikega kartela

Prednosti velikega kartela:

 • Big Cartel ponuja široko paleto specializiranih orodij za e-trgovino za prodajo umetnin.
 • Čeprav je kodiranje zagotovo najboljši način za popolno izkoriščanje funkcionalnosti gradnje trgovin Big Cartel, lahko prilagodite njegove vnaprej oblikovane teme, da ustvarite edinstveno brezplačno spletno mesto za e-trgovino.
 • Možno je ustvariti dodaten prihodek tako, da presežete svojo e-trgovino in prodajate na Facebooku in osebno.
 • Uporabniku prijazen okvir za vgradnjo omogoča neverjetno enostavno izgradnjo spletnega mesta za e-trgovino.
 • Če imate potrebne tehnične veščine kodiranja, lahko nadaljujete in obsežno prilagodite svoje spletno mesto.

Slabosti velikega kartela:

 • Big Cartel ne ponuja naprednih funkcij spletnega mesta za e-trgovino. Cilja predvsem na umetnike in ustvarjalce.
 • Za celostno prilagojeno spletno trgovino potrebujete veščine kodiranja.
 • Brezplačni načrt Big Cartel ima zelo omejene prodajne zmogljivosti. Posledično lahko vaše brezplačno spletno mesto za e-trgovino sprejme le pet izdelkov.

21. Jimdo

brezplačno spletno mesto za e-trgovino Jimdo

Jimdo je še en začetnikom prijazen graditelj spletnih mest, ki ponuja dodatne funkcije e-trgovine. Oglejte si podroben pregled Jimda tukaj .

Takoj lahko izkoristite njegov sistem AI Dolphin in v nekaj minutah ustvarite brezplačno spletno mesto po meri. Če pa bi raje prevzeli odgovornost za celoten postopek, se lahko odločite za alternativni način gradnje spletnega mesta ustvarjalca. Ima dodatne privilegije za urejanje Jimdovih vnaprej oblikovanih tem.

Žal na svojem brezplačnem spletnem mestu ne boste mogli ničesar prodati. Če želite odkleniti funkcije spletne trgovine, se morate naročiti na načrt e-trgovine za 19 USD na mesec ali Neomejeno za 39 USD na mesec. In vsak od teh plačanih paketov, za vašo informacijo, se zaračunavajo na letni ravni.

No, če se odločite nadaljevati, boste opazili, da so funkcije spletne trgovine Jimdo navidez primerne za osnovna spletna mesta e-trgovine. Zato je bolj graditelj spletnih mest kot platforma za e-trgovino.

Jimdo prednosti in slabosti

Prednosti Jimda:

 • Ustvarjalnik spletnih mest Dolphin AI na Jimdu samodejno ustvari idealno postavitev na podlagi vaših preferenc in podrobnosti spletnega mesta.
 • Jimdo ponuja vrsto vnaprej oblikovanih tem za standardna spletna mesta, poslovna spletna mesta in spletna mesta za e-trgovino.
 • Jimdu ne boste plačevali vsakič, ko boste opravili transakcijo v svoji trgovini.
 • Jimdo ima pripravljene funkcije SEO, da se boste lažje uvrstili v Googlu.

Slabosti Jimda:

 • Na Jimdu ni mogoče nastaviti brezplačnega spletnega mesta za e-trgovino. Do prodajnih funkcij lahko dostopate šele, ko se naročite na plačljive načrte E-trgovina ali Neomejeno.
 • Funkcije spletne trgovine Jimdo ne podpirajo prodaje digitalnega blaga.
 • Zmožnosti e-trgovine so tukaj precej omejene. Ustvarili in zagnali boste lahko samo osnovno spletno mesto za e-trgovino.

22. Weebly

brezplačna platforma za e-trgovino weebly

Weebly je danes eno najbolj radodarnih orodij za obdelavo plačil in gradnjo spletnih mest na trgu. Podobno kot Squarespace in Square Online , Weebly ponuja najsodobnejšo izkušnjo gradnje spletnih mest, ki je odlična za začetnike.

Weebly je šele pred kratkim dal na voljo funkcionalnost e-trgovine kot del svojega brezplačnega načrta. Vendar to pomeni, da lahko lastniki trgovin zdaj odklenejo vse prednosti prodaje Weebly, ne da bi morali porabiti bogastvo. Ne glede na to, ali prodajate fizične izdelke in potrebujete pomoč pri sledenju zalog, ali prodajate spletne storitve, je Weebly za vsakogar nekaj.

Največja slabost lastnikov podjetij, ki uporabljajo Weebly, je, da manjka nekaj možnosti e-trgovine. Težko je na primer ugotoviti, kako prodajati na družbenih medijih in tudi sledenje ravni zalog ni vedno enostavno.

Dobra novica je, da Weebly ponuja možnost dodajanja neomejenih izdelkov in izbire med različnimi možnostmi plačila. Vendar je treba omeniti, da ti načini plačila vključujejo znatno provizijo za transakcijo. Še več, tako kot pri mnogih drugih najboljših možnostih platforme za e-trgovino, Weebly s svojim brezplačnim načrtom ne ponuja domene po meri.

Prednosti in slabosti Weeblyja

Prednosti Weeblyja:

 • Enostaven za uporabo za začetnike
 • Orodja za e-trgovino, ki so bila nedavno dodana v brezplačni načrt, so precej preprosta
 • Dostop do neomejenih izdelkov, tako da lahko prodajate, kolikor želite
 • Enostaven za začetek za lastnike podjetij brez veliko izkušenj.

Slabosti Weeblyja:

 • Visoka provizija za transakcijo v višini 2,9 % s provizijo za obdelavo 30 c
 • Ni idealno za velika podjetja z veliko izdelki za prodajo
 • Ni podpore za večkanalno prodajo
 • Brez domene po meri in na vašem spletnem mestu bodo oglasi

Pogosta vprašanja

Ali lahko brezplačno izdelam spletno mesto za e-trgovino?

Ja, seveda lahko. Večina teh platform, ki smo jih obravnavali, omogoča uporabnikom, da vzpostavijo brezplačna spletna mesta za e-trgovino z omejenimi funkcionalnostmi. Vendar obstaja nekaj izjem, kot je Square, na primer, ki so dovolj radodarne, da brezplačno zagotovijo popolne funkcije e-trgovine.

Katera je najboljša platforma za izgradnjo spletnega mesta za e-trgovino?

Čeprav obstajajo številne na videz prevladujoče možnosti, za katere ste morda slišali, je trg platforme za e-trgovino precej obsežen. Obstajajo številne možnosti, ki ponujajo različne funkcije, nekatere pa so opremljene z orodji, ki so bila optimizirana za določene vrste trgovin.

Ni treba posebej poudarjati, da ni končne platforme za izgradnjo spletnega mesta za e-trgovino. Namesto tega je primernost platforme odvisna od vaših posebnih potreb.

Kako dolgo traja izdelava spletnega mesta za e-trgovino?

Dejstvo je, da vam lahko vzame pet minut, deset minut, ure ali celo dni. Vse je odvisno od vaših spretnosti, vrste spletne trgovine, ki jo gradite, njene splošne kompleksnosti ter funkcionalnosti za izdelavo spletnih strani, ki jih ponuja platforma, ki jo izberete.

Kljub temu je vedno priporočljivo izbrati platformo, ki združuje uporabniku prijazen urejevalnik spletnih mest s funkcijami dinamičnega prilagajanja.

Dober primer je Shopify, ki ponuja ugodne funkcionalnosti za izdelavo spletnega mesta za e-trgovino v manj kot 15 minutah. Lahko nadaljujete in si oglejte naš vodnik, da se naučite trikov.

Ali je brezplačna platforma za e-trgovino prava za vas?

Ponovno je vse odvisno od vaših natančnih potreb in ustrezne platforme za e-trgovino, ki jo izberete.

Medtem ko je večina brezplačnih platform za e-trgovino sposobna zgraditi in voditi samo osnovne spletne trgovine, še vedno obstajajo brezplačne odprtokodne rešitve, kot sta Magento in WooCommerce, ki jih je mogoče kodirati za podporo kompleksnim spletnim mestom.

Zaključek: Ali je odprtokodna platforma za e-trgovino prava za vas?

Želim samo, da veste, da obstaja veliko drugih odprtokodnih programov, ki jih nisem omenil.

Najboljši del je, da je vsak od njih brezplačen in se nenehno razvija. To je velik plus, če želite kratkoročno prihraniti malo denarja in dolgoročno enostavno povečati.

Čeprav imajo odprtokodne platforme za e-trgovino svoje prednosti, bi morali resno razmisliti o rešitvi brez odprte kode, kot so Shopify , BigCommerce ali Volusion . S temi platformami plačate le majhno mesečno naročnino, ni vam treba toliko vzdrževati svojega spletnega mesta ali iskati gostovanja in vedno dobite namensko podporo strankam.

Po mojem mnenju je ta vrsta ogrodij za e-trgovino namenjena hitro rastočim podjetjem, ki bodo najela razvijalca (ali ekipo razvijalcev), ki bo vodil celotno spletno mesto. Če pa nimate denarja za to vrsto zaposlenih, je bolje, da se povečate z nečim, kot je Shopify.

Če imate kakršna koli vprašanja o tem pristopu na odprtokodnih platformah za e-trgovino, nam to sporočite v spodnjih komentarjih.


 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Translate »