Politika zasebnosti 🚷 Pravilnik o zasebnosti ✌️

Politika zasebnosti in pravila ter smernice Piramide Studio NET Portorož – Zasebno Omrežje

Direktni Prenosi in Izmenjava Datotek – Privatno omrežje Lucija, Portorož PCSNET@2020

 


Spletne Analize Strežnika PCSNET - Virtualno privatno omrežje Portorož

Računalniška Skupnost 3Piramide Company Studio 1989 Portorož, Slovneija začetki segajo v leto 1985 s prvimi računalniki Sinclair Spectrum, Comodore in kasneje v letu 1989 prvi PC intel procesro 80386 prvi pravi trdi disk 840-MB, itd… Tri Piramide Co. Studio je računalniška skupnost deluje aktivno na področju informacijskih tehnologij od leta 1995 dalje. Lastna programska oprema (spletne aplikacije) se je začela pisati aktivno od leta 2000 dalje. Vsa naša programska oprema “HandCrafted Software” (samostojni programi) ter spletne aplikacije HomeCraftSoft@2000 so brezplači in brez nobenih vsiljenih reklam ali podobnih špijunskih skriptov, katere najdeno v večini današnjih brezplačnih programi npr. za iOS, Android, Windows, Machintosh OS itd… Standardna koda za aktivacijo naše programske opreme je od leta 2007 dalje nespremenjena in sicer: “SlovenijaMojaDezela1991” vse odprto-kodne programe lahko uporabljate za poslovno ali privatno uporabo in jih tudi v izvirni kodi spreminjate po svoje. To omrežje je privatno in ni namenjeno komercialni uporabi, temveč samo testiranju različnih odprtokodnih programov ter nadzornih plošč in vsekakor glavni namen je izobraževanje na področju informacijskih tehnologij za podjetnice in podjetnike ter vsekakor za zasebno uporabo in lastno zaščito!

Naše omrežje uporablja tri glavne strežnike VPS in enega frontalnega za pristop do internega omrežja in vseh strežnikov ter aplikacij, katere so postavljene tukaj za izobraževanje – ITS Education

Glavni pogoj za dostop do internega omrežja je nameščena programska oprema za vaš Windows, Linux, Android OS = VPN-Proxy Server Enigma Soft. – HandCrafted Software® UITSi EU

Katere osebne podatke zbiramo in zakaj jih zbiramo

Komentarji

Ko obiskovalci na spletnem mestu puščajo komentarje, zberemo podatke, ki so prikazani v obrazcu za komentarje, pa tudi IP-jev naslov in niz uporabniškega agenta brskalnika za pomoč pri odkrivanju neželene pošte.

Anonimni niz, ustvarjen iz vašega e-poštnega naslova (ki se imenuje tudi hash), bo morda na voljo storitvi Gravatar, da preverite, ali ga uporabljate. Pravilnik o zasebnosti storitve Gravatar je na voljo tukaj: https://automattic.com/privacy/. Po odobritvi vašega komentarja je slika vašega profila vidna javnosti v okviru vašega komentarja. Za spremenit sliko profila na tem spletnem mestu odprite URL https://sl.gravatar.com/

Mediji – Medijski strežniki (avdio – video – grafika)

Če na spletno mesto naložite slike, se izogibajte nalaganju slik z vgrajenimi podatki o lokaciji (EXIF GPS). Obiskovalci spletnega mesta lahko prenesejo in izločijo vse podatke o lokaciji iz slik na spletnem mestu. To velja tudi za video posnetke, ki ste jih naložili na to spletno mesto npr. preko GSM aparata (pametni telefoni). Izogibajte se pošiljanju slik, video ali avdio podatkov z vašimi osebnimi meta podatki! Tega ne preverjamo osebno, vendar v kolikor ste naložili vaše video, avdio, slike različnih formatov bodo meta podatki lokacije dostopni vsem, ki imajo dostop do vaših medijskih elementov! Za pravne dokumente z podprto grafiko ter video in avdio dokazili teh meta podatkov ne bristati oz. naložite vašo dokumentacijo v izvirnem formatu ter z vsemi podatki (EXIF GPS).

Kontaktni obrazci

Za kontaktne obrazce se uporablja na internih streneh serverja NinjaForms ter na temu javnemu WPForms in naše skripte za kontakte in sporočila uporabnikov glede novosti ipd. Javne strani so dostopne preko CMS WordPress!!!

Piškotki

Če na našem spletnem mestu pustite komentar, se lahko odločite, da boste v piškotke shranili svoje ime, e-poštni naslov in spletno mesto. To so za vaše udobje, da vam ob ponovnem komentarju ni treba več izpolnjevati svojih podrobnosti. Ti piškotki bodo trajali eno leto. Vse uporabnike in uporabnice našega omrežja lepo prosimo potrdite uporabo piškotkov zaradi boljše spletne izkužnje in administracijo aplikacij na našem omrežju.

Če obiščete našo prijavno stran, bomo nastavili začasni piškotek, s katerim bomo ugotovili, ali vaš brskalnik sprejema piškotke. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in se zavrže, ko zaprete brskalnik.

Ko se prijavite, bomo tudi nastavili več piškotkov, da bomo shranili vaše podatke za prijavo in izbire zaslona. Piškotki za prijavo trajajo dva dni, piškotki z možnostmi zaslona pa trajajo leto dni. Če izberete »Zapomni me«, bo vaša prijava vztrajala dva tedna. Če se odjavite iz računa, bodo piškotki za prijavo odstranjeni.

Če uredite ali objavite članek, bo v vaš brskalnik shranjen dodaten piškotek. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in preprosto navaja številko objave članka, ki ste ga pravkar uredili. Izteče po 1 dnevu.

Vsi piškotki na internih strežnikih PCSNET veljajo avtomatično eno leto, enako velja za prijavo in navidezne pristopne strežnike ter nadzorne plošče v našem internem omrežju.

Vdelane vsebine z drugih spletnih mest

Članki na tem spletnem mestu lahko vključujejo vdelano vsebino (npr. Videoposnetke, slike, članke itd.). Vdelane vsebine z drugih spletnih strani se obnašajo povsem enako, kot če bi obiskovalec obiskal drugo spletno mesto.

Ta spletna mesta lahko zbirajo podatke o vas, uporabljajo piškotke, vdelajo dodatno sledenje tretjih oseb in spremljajo vašo interakcijo z vdelano vsebino, vključno s sledenjem interakcije z vdelano vsebino, če imate račun in ste prijavljeni na to spletno mesto.

Večina naših strežnikov oz. tega strežnika HTU-66-SI-EU in vseh internih strežnikov namenjenih za testiranje spletnih aplikacij ter izobraževanje na področju informacijskih tehnologij ne dovoljuje vdelavo naših vsebin na tretja mesta oz. XY omrežja.

Varnostne kopije teh strežnikov oz. buckup

Vsi naši strežniki tega omrežja PCSNET@2020 se pravi naš glavni privatni strežnik HTU-66-SI-EU in vsa podomrežja, zanje se avtomatično generirajo vse varnostne kopije na naše glavne strežnike HTU org. EU-USA-RU in UIT World org. EU-USA-RU / Glavni strežnik za varnostne kopije je Švica ali Nizozemska od koder se kopirajo te varnostne kopije še na ostale strežnike namenjene temu, članom HTU org. EU in UITW org. EU individualni razvijalci programske in strojne opreme EU-USA-RU.

V kolikor ste podatke in vaše prenešene aplikacije ter dokumentacijo (video, avdio, grafika) izbrisali iz tega omrežja preden se je generirala varnostna kopija, pomeni da so le-tej podatki shranjeni za vedno. Izbrit le-teh podatkov ne bo več možen. Varnostne kopdije vseh prenešenih dokumentov, aplikacij, video, avdio, grafike in člankov se hranijo v nedogled na strežnikih HTU org. ter UITW org. EU-USA-RU od leta 2007 dalje. Zahtevo po izbrisu teh varnostnih kopij se ne da več izvršiti enkrat, ko je varnostna kopija generirana in avtomatično poslana! Varnostne kopije se delajo redno ponavadi za spletne aplikacije enkrat dnevno za komplet vse naložene programe in ostale medijske elemente enkrat na teden.

Analize – Google Analytics

To spletno mesto uporablja Google Spletne Analize, katere so dostopne vsem uporabnikom tega mesta pod pogojem, da vaš e-poštni račun s strani S-Admin-a oz. Super ali Server Administratorja dodan v Google Analize. Spletno mesto uporablja tudi WebAnalizer.org ponavadi za 15 ni nazaj, drugače pa so tej podatki dostopni vsem na internih strežnikih in nadzornih ploščah. URL za javni dostop do spletnih analiz webalizer.org je: https://89-212-137-96.static.t-2.net/

To omrežje uporablja tudi za spletne analize in dostop uporabnikov ter njihovih osebnih podatkov, kateri so vidni vsem našim uporabnikom in administratorjem, medtudim naše skripte in aplikacije za analiziranje mesta in vpogled dejanskega stanja.

Lahko pa tudi uporabite vpogled AWStats programsko opremo, katera je nameščena in dostopna na vseh domenah oziroma pod-domenah pod aliasom oz. vzdevkom URL /awstats/ od leta 2020 dalje za naše omrežje.

S kom delimo vaše podatke

Vaših osebnih podatkov ne delimo nobenemu tretjemu spletnemu mestu, vse podatke, ki jih objavljate v vaših oglasih so prosto dostopne vsem preko google, bing, ipd.. spletnih iskalnikov. Vaši osebni podatki so nedostopni javno za neprijavljene uporabnike! Prijavljeni in registrirani uporabiki, kateri imajo pooblastila za dostop do vaših vpisanih osebnih podatkov morajo imeti najmanj Skrbniška, Uredniška ali Avtorska dovoljenja. Forum uporabniki nimajo teh vpogledov.

Kako dolgo hranimo vaše podatke

Če pustite komentar, se komentar in njegovi metapodatki obdržijo v nedogled. Tako lahko morebitne nadaljnje komentarje samodejno prepoznamo in odobrimo, namesto da jih držimo v čakalni vrsti za zmerjanje.

Za uporabnike, ki se registrirajo na našem spletnem mestu (če obstajajo), shranimo tudi osebne podatke, ki jih posredujejo, v njihov uporabniški profil. Vsi uporabniki lahko kadar koli vidijo, uredijo ali izbrišejo svoje osebne podatke (razen ne morejo spremeniti svojega uporabniškega imena). Skrbniki spletnih strani si lahko te podatke tudi ogledajo in uredijo.

Večina komentarjev, katere pustite na temu mestu se briše avtomatično najkasneje v roku 72 ur. Ponavadi se vse komentarje izbriše takoj po prebranem komentarju s strani kateregakoli administratorja tega mesta. Vaše komentarje lahko izbrišeta vsi, kateri ste uporabniki tega spletnega mesta. Komentarjev po navadi ne hranimo, vendar so avtomatično vključeni v varnostno kopijo, v kolikor niso izbrisani z vaše strani do 00:00 ure oz. redne dnevne varnostne kopije!

Kakšne pravice imate nad svojimi podatki

Če imate na tem spletnem mestu račun ali ste pustili komentarje, lahko zahtevate, da prejmete izvoženo datoteko osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, vključno z vsemi podatki, ki ste nam jih posredovali. Prav tako lahko zahtevate, da izbrišemo vse osebne podatke, ki jih imamo o vas. To ne vključuje podatkov, ki smo jih dolžni hraniti za administrativne, pravne ali varnostne namene. Vaše osebne podatke se hrani v nedogled v varnostnih kopijah, katere so generirane enkrat tedensko ponavadi v nedeljo ob 00:00 uri. 

Kamor pošljemo vaše podatke

Komentarje obiskovalcev je mogoče preveriti s pomočjo avtomatske storitve odkrivanja neželene pošte. Vaše podatke ne pošiljamo nobenemu tretjemu mestu, vendar se enkrat tedensko po generiranju varnostne kopije pošljejo dalje na strežnike EU, namenjene tovrstni dejavnosti (buckup), od katerih se le-te varnostne kopije kopirajo še na ostale strežnike namenjene tej dejavnsoti EU-USA-RU.

Vaši kontaktni podatki

Vaši kontaktni podatki osebni niso vidni, vendar v vseh objavah oz. oglasih so dani podatki vidni vsem obiskovalcem. V kolikor niste med registracijo, kasneje v nadzorni plošči dodali obširnejše vpise se pravi vaše osebne podatke, GSM telefonska številka, vaše prebivališče, poslovna enota, URL vašega mesta, itd… le-teh podatkov o vas nimamo. Osebne podatke in podrobnejše opise morate dodatno vpisati, saj jih med registracijo računa ne zahtevamo!

Dodatne informacije

Kako varujemo vaše podatke

Vaše podatke varujemo z veljavnimi varnostnimi certifikati in s programsko opremo za kriptiranje oz. kodiranje izhodnih informacij – samo za vse uporabnike našega strežnika in S-Administratorje oz. spletne ter super administratorje Piramide Studio NET Strežnikov. Vse varnostne kopije so kriptirane z zelo visoko bitno enkripcijo 4096 bit.

Kakšne postopke za kršitev podatkov imamo

Kršenje kakršnih koli naših smernic in pravil prijavite takoj na naš e-poštni naslov piramidestudio@t-2.si ali pyramide.company@gmail.com poštni predal skupnosti ali na mail S-Admin boris.perc@gmail.com ali na mail S-Admin sandi.poberaj@gmail.com in / ali na naš e-poštni račun tega strežnika (zaradi varnosti se ga ne bo objavilo preveč nezaželene pošte) E-poštne naslove administratorjev strežnika boste dobili v nadzornih ploščah in forumih (Privat) zasebne strani skupnosti.

Od katerih tretjih oseb prejemamo podatke

Prejemanje podatkov tretjih strežnikov je blokirano, na tem strežniku oz. omrežju, prejemajo se le podatki naših slovenskih strežnikov privat PCS-NET lokacija Lucija in ostali strežniki timov HTU in UITW org. EU.  To omrežje oz. glavni strežnik HTU-66-SI-EU ima zablokirano prejemanje katerih koli podatkov s strani javnih strežnikov v naši lasti Slovenija HTU-11-EU, HTU-16-EU ter HTU-22-EU (Portorož-Izola-Koper).

Kakšno avtomatizirano odločanje in / ali profiliranje počnemo z uporabniškimi podatki

HomeCraftSoft@2000 Spletne aplikacije in HandCrafted Software samostojna programska oprema – PCS@1989 posebni algoritmi in programska oprema za odkrivanje in preprečevanje nalaganja škodljive programske opreme. Uporaba XY VPN ali Proxy strežnikov oz. na primer TOR spletnih brskalnikov ni dovoljena in bo za to omrežje avtomatično blokiran pristop z uporabo le-teh neizsledljivih IP naslovov. Za dostop izven Slovenije uporabite naše EU proxy ali VPN povezave, ali si lahko namestite tudi našo programsko opremo VPN-Proxy Server Enigma Soft. za vaš operacijski sistem Windows, Linux ali Android – Machintosh na žalost ni podprt, oz. za njega nismo dobili dovoljenja s strani razvijalcev OS Machintosh (MAC-OSX VPN-Proxy Enigma Server NI PODPRTA), uporabite za vaš Machintosh operacijski sistem naše privatne VPN ali Proxy strežnike lokacija Švica, Nizozemska, Velika Britanija, Rusija ali Amerika oz. ZDA.

Zahteve za razkritje industrijskih predpisov

Jih nimamo… Vse naše spletne aplikacije in programska oprema ter tudi vse spletne storitve so brezplačne in brez obveznosti. V kolikor uporabljate naše aplikacije za podjetniško dejavnost, vam je dovoljeno izvorno kodo spreminjati po vaših željah in zahtevah. Naša programska oprema je vaša programska oprema!!! Programi, ki so brezplačni so po domače rečeno “šalabajzersko” napisani oz. kodirani in po večini zahtevajo od vas dodatno kodiranje in urejanje vizualizacije aplikacij (vsi programi so samo napisani, da delujejo 100% varno in zanesljivo, varnostnih popravkov brezplačnih programov ne ponujamo). Vsa programska oprema HomeCraftSoft@2000 brezplačna nima urejenih specialnih vizualizacij, to si lahko sami storite po vaših željah, enako velja tudi za vse varnostne posodobitve in nadgradnje le-teh skriptov na novejše in varnejše skripte. Za programsko opremo po naročilu to ne velja, saj vam bomo mi redno vzdrževali in sledili trendom razvoja programske opreme in varnostnih posodobitev skriptov ter programske opreme, ki se nenehno spreminja in razvija v ta namen, varnost in sodobnost oz. trend razvoja informacijskih tehnologij.

 

Translate »